ANUNȚ


Municipiul Ploiești, cu sediul în Ploiești, Piața Eroilor nr.1 A, județul Prahova, CIF 2844855 în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Ploiești nr.358/31.07.2023 organizează în data de 19.10.2023, orele 10:00, licitația publică pentru închirierea imobilului (garaj + teren ) înscris în Cartea Funciară nr.149023 situat în Ploiești, str.Cosânzeana nr.6, ce aparține domeniului privat al Municipiului Ploiești: 
- Adresa imobil: Str Cosânzeana nr 6 

PENTRU PERSOANE FIZICE:
- Pret pornire licitatie:142,10 lei; 
- Taxa de participare :200 lei; 
- Garantie de participare: 284,2 lei; 
- Contravaloare documentatie de atribuire: 200 lei. 

PENTRU PERSOANE JURIDICE:
- Pret pornire licitatie: 427,21 lei; 
- Taxa de participare : 200 lei; 
- Garantie de participare: 854,42 lei; 
- Contravaloare documentatie de atribuire: 200 lei. 

Documentația de atribuire se achiziționează de la Direcția Gestiune Patrimoniu în baza unei dispoziții eliberată de Serviciul Publicitate, Valorificare Patrimoniu (Municipiul Ploiești, Piața Eroilor nr.1A, etaj 4, cam. 409). Data limită pentru solicitarea clarificărilor: 09.10.2023, orele 12:00.
Data limită de depunere a dosarului de participare la licitație: 16.10.2023, orele 12:00
Persoana interesată are dreptul de a solicita clarificări privind documentația de atribuire. 
Autoritatea contractantă are obligația de a răspunde în mod clar, complet și fără ambiguități, la orice clarificare solicitată, într-o perioadă care nu trebuie să depășească 5 zile lucrătoare de la primirea unei astfel de solicitări. 
Dosarul de participare, compus din două plicuri sigilate, unul exterior și unul interior, se depune la Registratura Municipiului Ploiești, Piața Eroilor nr.1A, parter. 
Ofertantul are dreptul de a transmite oferta: prin poștă și implicit direct la sediul autorității contractante. Oferta din plicul interior va fi depusă într-un singur exemplar semnat de către ofertant. Licitația se va desfășura în condițiile depunerii a minim 2 oferte valabile si în conformitate cu programul menționat mai sus, la Sala de Ședințe de la Primăria Municipiului Ploiești, Piața Eroilor nr.1A, etaj 1. Informații suplimentare se pot obține de la Direcția Gestiune Patrimoniu, Serviciul Publicitate, Valorificare Patrimoniu, Municipiului Ploiești, Piața Eroilor nr. 1A, etaj 4, cam. 409 sau la telefon 0244 516699, interior 546
..Citeste mai departe..

Infracțiuni la regimul rutier, 25 septembrie

În dimineața zilei de ieri, 25 septembrie a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Secției nr.3 de Poliție Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de seriviciu pe strada Șoseaua Vestului au oprit, pentru control,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiu. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii de circulație ale autoturismului condus de bărbat figurează ca fiind expirată din luna iunie a anului curent. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
..Citeste mai departe..

Poliția prahoveană ne informează

Reținut de polițiști pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice 

La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, au fost sesizați de către o femeie din comuna Poiana Câmpina, despre faptul că vecinul său ar fi amenințat-o cu un cuțit. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări, stabilindu-se faptul că, pe fondul consumului de alcool, bărbatul manifesta un comportament recalcitrant la adresa vecinilor săi, adresându-le injurii, fapt pentru care, în perioada anterioară, față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.61/1991, dar si conform OUG 55/2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși.
În dimineața zilei de 23 septembrie a.c., bărbatul a continuat același tip de comportament, ascultând muzică la intensitate mare, adresând injurii, cuvinte obscene și chiar amenințări vecinilor săi.
..Citeste mai departe..

Respectarea regulilor de circulație conduce la reducerea de accidente rutiere, susține IPJ Prahova

Ieri, 22 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova, cei ai Poliției municipiului Ploiești și cei ai Poliției orașului Boldești-Scăieni au organizat și desfășurat 3 acțiuni, pe drumurile naționale din județ, în municipiul Ploiești, dar și pe raza orașului Boldești-Sciăeni, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pentru a reduce numărul de accidente rutiere produse pe raza județului. 
Astfel, în cadrul acțiunilor, au fost legitimate aproximativ 180 de persoane și au fost controlate 170 de autovehicule. 
În vederea depistării persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, au fost efectuate 135 de testări cu aparatele etilotest și cele drugtest.
..Citeste mai departe..

Accident rutier la Fânari, între o autoutilitară și un utilaj agricol!

În urmă cu puțin timp, la Fânari, pe DJ101D a avut loc un accident rutier. Din verificări, s-a stabilit faptul că accidentul rutier a avut loc între un utilaj agricol condus de un bărbat în vârstă de 80 de ani și o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 51 de ani. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului utilajului agricol, posibil rănit grav. 
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. 
La acest moment, polițiștii efectuează verificări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier
..Citeste mai departe..

Forţa inteligenţei artificiale l-a pus pe gânduri până şi pe Elon Musk! „Este o cursă periculoasă pentru umanitate”, spune acesta despre dezvoltarea Al-ului!

Musk, împreună cu alţi o mie de specialişti în IT, a emis o scrisoare deschisă prin care îndeamnă laboratoarele de inteligenţă arttificială să întrerupă pentru cel puţin 6 luni creearea de sisteme de inteligenţă artificială mai puternice decât GPT-4, timp în care să se găsească soluţii pentru dezvoltarea unui set de protocoale de siguranţă, ca Al-ul să nu reprezinte un pericol pentru oameni.

Atrăgeam atenţia, în urmă cu puţină vreme, asupra pericolelor pe care inteligenţa artificială le-ar putea genera asupra omenirii dacă este scăpată de sub control şi nu este atent monitorizată. Nu ştim câţi dintre voi conştientizează acest pericol, însă iată că până şi cel mai cunoscut lider în ce priveşte tehnologia IT, multimiliardarul Elon Musk, ne dă dreptate, spunând despre inteligenţa artificială că „este o cursă periculoasă pentru umanitate”!
..Citeste mai departe..

Control absolut asupra omenirii prin „portofelul digital”!

Noul sistem monetar îţi poate impune, omule, ce să nu cumperi, de unde să cumperi.
Îţi poate bloca anumite tranzacţii pe care vrei să le faci! Mai bine zis, noul sistem este unul centralizat, prin care oamenii sunt scoşi din dreptul de a avea control asupra propriilor bani, propriilor economii!

Noul sistem monetar nu are legătură cu „progresul tehnologic” şi nici cu „binele pentru oameni”, ci cu Dictatura, pentru că ce este introdus cu forţa nu poate să aibă legătură cu Democraţia!

Aţi auzit de mai multe ori, de ceva ani încoace, tot vorbindu-se despre „descentralizare”, a tot ce ţine de aparatul de stat.
Ei bine, iată că acum, şefii la lume vor să introducă un nou sistem financiar, un sistem central care să controleze, în mod direct toate tranzacţiile pe care omul le face, putând chiar să blocheze anumite tranzacţii, din diferite motive inventate, punându-se în pericol intimitatea şi securizarea tranzacţiilor.
..Citeste mai departe..

UE obligă a se circula numai cu maşini electrice! Şi uite aşa se mai produce încă o criză, cu efecte devastatoare asupra economiilor ţărilor din Europa!

Planul UE, ca să fie valabil, trebuie votat, în Consiliul Uniunii Europene, de către toate ţările membre. Deocamdată doar Italia şi Germania se opun planului.
România ce face, domnilor politicieni, acceptă să îi fie distrusă şi industria petrolieră şi cea de automobile, cât mai e din ea?

Voi, cei care susţineţi acest plan al UE, de ce nu circulaţi cu calul, cu căruţa, dacă tot spuneţi că vă gândiţi la Planetă, să nu mai fie emisii de carbon? Avionale în care vă urcaţi săptămânal nu poluează?

Cum afirmam şi cu alte ocazii, crizele nu apar din motive naturale, ci sunt provocate prin legi, prin decizii, prin rezoluţii, prin felul de a guverna. Şi s-a văzut asta mai ales din anul 2020 încoace...!
..Citeste mai departe..

Lăsaţi-ne Combinatele şi Termocentralele în pace!

Dacă tot acuzaţi că sunt instalaţii învechite, atunci permiteţi a se face investiţii în modernizarea lor, nu să se spună că cel mai bine ar fi să se renunţe la sistemul centralizat de încălzire şi să se cumpărare de centrale de apartament, că nu toţi ne permitem să plătim o grămadă de bani pe consumul de gaz şi de curent electric!

Se vede clar cum sunt luate în vizor termocentralele din România pentru a dispare, pur şi simplu, de pe hartă!
Mintia nu este unica de a păţit ce a păţit! Nu a fost, încă, ştearsă, pentru că o armată de avocaţi, dar şi unii politicieni naţionalişti, încearcă să o salveze.
Noi, prahovenii, sperăm că nu vom avea parte de asemenea lucruri, deşi observăm cum se pistonează, cu oaresce declaraţi, asupra CET Brazi, combinat care oferă Ploieştiului apă caldă şi agent termic.
..Citeste mai departe..

A fost lansată campanie de informare și prevenție ”Fumatul nu te face mare!”

Protocolul de colaborare ce stă la baza acestei campanii a fost parafat la sediul Ministerului Educației! 
Așadar, iată că puteți face și lucruri utile! 

Recent, la sediul Ministerului Educației s-a semnat un protocol de colaborare în vederea demarării Campaniei de informare și prevenție a consumului de tutun și a utilizării dispozitivelor electronice de furnizare a nicotinei în rândul elevilor, „Fumatul nu te face mare!”. 
Prima campanie de informare și prevenție care abordează ambele modalități de furnizare a nicotinei va demara în București și presupune întâlniri ale elevilor și părinților, în unități de învățământ preuniversitar, cu echipe mixte, formate din specialiști ai instituțiilor semnatare.
..Citeste mai departe..

„Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție”, la „I.L. Caragiale” Ploiești

Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești se numără printre cele 11 instituții câștigătoare ale ediției a doua a apelului de proiecte ale Fondului Prahova pentru Educație, încheiat la 17 iulie 2023. 
Și acest al doilea apel de proiecte, privat, de finanțare, coordonat de către Fundația Comunitară Prahova, finanțat de către o companie în domeniul petrolier, cu contribuția unor societăți comerciale are ca obiectiv susținerea proiectelor educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din Prahova în beneficiul elevilor prahoveni.
..Citeste mai departe..

“Tendințe moderne în educația parentală - arta de a fi părinte”, la Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădiniţa Drăgăneşti

La Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădiniţa P.N. Drăgănești, din comuna Drăgănești, judeţul Prahova, s-a desfăşurat, în perioada ianuarie – iulie a.c., în parteneriat cu Primăria Comunei Drăgăneşti, Concursul Regional înscris în C.A.E.R. nr. 24954/06.02.2023, pagina 50, poziția 1255 intitulat “TENDINȚE MODERNE ÎN EDUCAȚIA PARENTALĂ - ARTA DE A FI PĂRINTE”. 
La proiect au participat:26 unități școlare (școli și grădinițe), 47 cadre didactice, 122 copii (preșcolari și elevi din învățământul primar), din 7 județe participante: București, Buzău, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Tulcea și Prahova. În data de 20 mai 2023, la Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădinița Drăgănești, s-a desfășurat activitatea Concurs creație artistico - plastică (desen, pictură, colaj) cu tema “Dialogul și participarea familiei”. 
Au fost expuse 122 de lucrări înscrise în concurs, lucrări ale preșcolarilor și elevilor din învățământul primar din județul Prahova și județe participante la nivel național.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni, în mijlocul copiilor

În perioada 10-14 iulie a.c., polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive în taberele pentru copii, dar și în cadrul școlilor de vară din județul Prahova. 
Astfel, polițiștii au pregătit, pentru copii din tabăra de la Azuga, ateliere de informare pe diferite teme preventive, în cadrul cărora au fost purtate discuții educative și au fost desfășurate activități distractive, la care cei mici au participat activ, fiind curioși și implicați. 
Totodată, în cadrul unei activități din localitatea Lipănești elevii au avut ocazia să urce în autospecialele de poliție, să descopere o mică parte din elementele din dotarea polițiștilor.
..Citeste mai departe..

Este inadmisibil așa ceva! O femeie a fost nevoită să nască pe caldarâm, nefiind primită în Spital, la Urziceni!

România a fost lăsată fără medici! Asta e realitatea! De ce procedați așa voi, cei ce conduceți România? 
Președinția, Guvernul României, ce faceți? Așa trebuie să fie în „România lucrului bine făcut”? De ce?

Este impardonabil să se întâmple așa ceva în acest secol, într-o lume care se crede super-tehnologizată, modernă, civilizată! Să lași o femeie să nască pe caldarâm? Și tocmai în fața Spitalului Urziceni...! 
Practic, rămâi fără cuvinte văzând așa ceva, văzând câtă indiferență are sistemul medical față de oameni! Indiferent ce motive se tot rostesc – ba că nu era niciun medic specialist de gardă, ba că nu erau locuri în spital – să lași în voia întâmplării pe cineva care are nevoie de ajutorul tău, măi doctore, este ceva horror, este inuman ce se întâmplă! Nu era medic de gardă? Păi cheamă-l de acasă, dar nu îți bate joc de ființa umană!
..Citeste mai departe..

O femeie a sesizat Poliția acuzând că mama sa, în vârstă de 91 de ani, s-a ales cu leziuni pe brațe și pe picioare pe durata internării într-un centru de îngrijiri medicale din Câmpina

Vineri, 12 mai a.c., în jurul orei 17.30, Poliția Municipiului Câmpina a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 91 ani ar fi suferit leziuni la nivelul brațelor și picioarelor, pe durata internării într-un centru de îngrijiri medicale din municipiul Câmpina.
În baza sesizării a fost constituită o echipa operativă care s-a deplasat la domiciliul persoanelor în cauză, constatând faptul că cele sesizate se confirmă.
IPJ Prahova informează că cercetările în acest caz sunt continuate pentru stabilirea situației de fapt, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă
..Citeste mai departe..

"Transformarea" Spitalului de Urgenţă Ploieşti în Spital Clinic Universitar! Voi, cetăţeni, ce reacţie aveţi?

Studenţii de la medicină nu pot să facă practică decât dacă se schimbă profilul şi denumirea spitalului? Pe bune?
Construiţi spitale, dezvoltaţi-le pe cele deja existente, nu să schimbaţi statutul unora ce funcţionează de zeci de ani! Cum rămâne cu lozinca „Construim împreună”?
Ce faceţi cetăţeni, care vă este reacţia? Vreţi să rămâneţi fără spital de urgenţă?

Prahovenii, ploieştenii riscă să rămână fără Spital de Urgenţă, avându-se în vedere ca acesta să fie transformat în Spital Clinic Universitar! În baza unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Prahova și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, această instituție de învățământ superior își va pregăti studenți, începând din toamna acestui an, și la Ploiești, se precizează pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Prahova.
Tot aici se declară că „decizia a fost luată în cadrul ședinței Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, la care a participat și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu”. Ups!
..Citeste mai departe..

A căzut de la fereastra spitalului!

Astăzi, 11 aprilie, un bărbat a căzut de la etajul I al unei unități medicale din Ploiești!
Sesizați de cele întâmplate, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției nr. 1 de Poliție Ploiești s-au deplasat la fața locului și au constat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani ce se afla internat în cadrul spitalului respectiv.
Persoanei în cauză i-a fost acordat primul ajutor medical, după care a fost preluat pentru îngrijiri medicale de specialitate.
În cauză, polițiștii au fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă

..Citeste mai departe..

Cazinoul Sinaia, un obiectiv de atracție pentru turiștii din frumoasa stațiune montană

Un sejur petrecut recent la Sinaia, a cuprins și vizita la Cazinoul situat în „Parcul Dimitrie Ghica”. Am făcut bine, pentru că am avut ce vedea și afla despre această clădire, una impresionantă, cu istorie și multe povești interesante. 
A fost și mai atractiv, pentru grupul de turiști, faptul că turul de vizitare a fost prezentat de un ghid super pregătit, Andreea Eremia, cu informații utile și povești captivante ale acelor vremuri, de mult apuse! 
Așa, am aflat, că acest edificiu a fost construit la inițiativa lui Carol 1, în anul 1911 și a durat mai puțin de șapte luni, sub îndrumarea arhitectului Petre Antonescu.
..Citeste mai departe..

Hristos S-a Înălţat!

Astăzi, 25 mai, creştinii ortodocşi comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Învierea Domnului.
Este Înălţarea!
Înălțarea lui Hristos marchează intrarea definitivă a umanității lui Isus în domeniul ceresc al lui Dumnezeu, de unde va veni iarăși, dar care până atunci îl ascunde privirilor oamenilor. Şi acel timp, acea revenire a Lui Isus, se apropie, este din ce în ce mai aproape.
Vremurile sunt din ce în ce mai tulbure, oamenii sunt ademeniţi, înşelaţi pentru a urma întocmai calea dictată dintr-o anumită sferă de influenţă, cale în care Dumnezeu nu se regăseşte!
..Citeste mai departe..

Au fost premiaţi câștigătorii Concursului regional „Lecții cu Nichita”

La sediul Colegiului Național „Nichita Stănescu” din Ploieşti a avut loc astăzi, 30 martie, festivitatea de premiere a celor 65 de elevi câștigători ai ediţiei a XII-a a Concursului regional „Lecții cu Nichita”.
În cadrul celor patru secțiuni ale concursului, respectiv traducere, fotografie, desen și film - scurt metraj, au participat peste 200 de elevi din clasele V – XII, din unitățile de învățământ preuniversitar din România.
Premiile în bani, în valoare de 5.000 de lei, au fost acordate de către Primăria Municipiului Ploiești, instituţie care a fost reprezentată, la festivitate, de către viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim.
..Citeste mai departe..

Miercuri, 22 martie, se deschide cea de-a 18-a ediţie a Festivalului artelor „Nichita la echinocţiu”

Centrul Județean de Cultură Prahova organizează, în perioada 22-31 martie a.c., cea de-a 18-a ediţie a Festivalului artelor „Nichita la echinocţiu”.
Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos – Palatul Culturii Ploieşti propune un program consistent, onorat de prezența unor personalități ale culturii și artei românești, un program în care spectacolele, expozițiile, atelierele de creație, proiecţiile de film etc., au rolul de a apropia tânăra generație de valori ale spiritualității românești.
Toate acestea se desfășoară sub patronajul spiritual al marelui poet ploieștean Nichita Stănescu, pentru publicul ploieștean și nu numai, în vremurile acestea în care amenințarea cu uitarea importantelor valori autentice ale trecutului culturii și artei românești pare a fi iminentă.
..Citeste mai departe..

Meci cu consecințe grave pe „Ilie Oană”!

Petrolul - Hermannstadt (0-0)

 Partidă încheiată la egalitate, dar cu urmări nedorite la integritatea jucătorilor, un tanăr fotbalist, Dragoș Iancu, de la echipa oaspete, a fost faultat grav de Valentin Țicu! Această fază, cum nu ar trebui să mai vedem, s-a petrecut la început de joc, în minutul șase! 
Bineînțeles, că Valentin Țicu nu a făcut intenționat faultul, iar după terminarea jocului și-a cerut public scuze lui Dragoș Iancu și clubului Hermannstadt. 
Să spunem, că lovitura de începere a partidei de pe „Ilie Oană” a fost dată de un fost jucător al Petrolului, Geraldo Alves, ovaționat de întreaga asistență.
..Citeste mai departe..

Șase medalii obținute de judoka de la CSM-CFR-CSS Ploiești la Finala Campionatelor Naţionale

Sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au participat, vineri şi sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, la Finala Campionatelor Naţionale individuale Ne Waza (lupta la sol) pentru juniori 4 – „U15” şi copii 2 – „U13”, reuşind să obţină 6 medalii – 2 locuri I, 2 locuri II şi 2 locuri III – 4 locuri V şi 2 locuri VII. 
Performanţele sportivilor noştri au fost următoarele: 
Locul I: Yasmine Tomescu – U15 – „-52 kg”, Mihai Keller – U15 – „-38 kg”; 
Locul al II-lea: David Petre – U15 – „-66 kg”, Ryaya Chighvaria – U13 – „-36 kg”; 
Locul al III-lea: Lucas Chighvaria – U13 – „-42 kg”, Fabian Tătaru – U13 – „-34 kg”; 
Locul al V-lea: Nicole Samson – U15 – „+52 kg”, Ana Emilia Toader – U15 – „-52 kg”, Nicole Şindrilaru – U13 – „-36 kg”, Timotei Pistriţu – U13 – „-34 kg”:
..Citeste mai departe..

Micuții aeromodeliști și-au etalat măiestria în competiția „Memorialul Ioan Șerban”

În urmă cu câteva zile, Aeroclubul României a organizat un concurs pentru copii intitulat „Memorialul Ioan Șerban”. 
Competiți a ajuns la editia a VI-a și la ea au participat sportivi de la Palatul Copiilor Pitești, Sportul Studențesc București, C.S. Politehnica Cluj și Palatul Copiilor Ploiești. 
Sportivii s-au întrecut la un concurs de lansări modele, categoria F II (aeromodele faza a doua).
..Citeste mai departe..

Rezultate înregistrate de echipele de fotbal prahovene în Etapa a IV-a din Liga a 3-a

Echipele prahovene au obținut, în cadrul etapei a patra din Liga a 3-a, o victorie, de către Blejoi, un rezultat de egalitate, Breaza, și două înfrângeri, înregistrate de Plopeni și Păulești. 
Iată rezultatele: 
Dinamo București - CSO Plopeni 2-0 (0-0) 
FC Pucioasa - CS Blejoi 1-2 (1-2) 
CS Păulești - Aro Câmpulung 1-2 (1-0) 
Tricolorul Breaza - Popești Leordeni 3-3 (1-0)
..Citeste mai departe..

Minor depistat de polițiști după ce ar fi produs pagube asupra unui autoturism

Luni, 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Urlați au identificat și depistat un tânăr în vârstă de 15 ani, bănuit de comiterea unei infracțiuni de distrugere. 
În fapt, la data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii au fost sesizați de către un bărbat despre faptul persoane necunoscute i-ar fi spart parbrizul autoturismului personal care se afla pe strada Zorilor, din oraș. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând faptul că aspectele sesizate se confirmă, autoturismul având mai multe distrugeri, atât de plafon, aripă, cât și la nivelul parbrizului, din cercetări reieșind faptul că acestea au fost produse în seara de 22 septembrie a.c., în jurul orei 22.00.
..Citeste mai departe..

Incendiul de la o locuință din Aluniș ar fi fost provocat!

A fost deschis un dosar penal!

Ieri, 25 septembrie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Slănic au fost sesizați despre faptul că pe raza comunei Aluniș se manifestă un incendiu la o locuință. În baza sesizării, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la fața locului, observând că incendiul a cuprins două locuințe, extinzându-se și la acoperișul alteia, din imediata apropiere. 
Echipajele de pompieri sosite la fața locului au procedat la stingerea incendiului, din primele verificări, reieșind faptul că acesta ar fi fost provocat. 
În urma incendiului, proprietarul primului imobilul, un bărbat în vârstă de 58 de ani a suferit mai multe arsuri, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
..Citeste mai departe..

Cercetați pentru infracțiuni din sfera criminalității economice

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au pun, în executare, 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Argeș, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Ilfov și Prahova,  într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și fals în declarații. 
Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2019 - 2021, administratorii în fapt ai unei societăți comerciale cu sediul în municipiul București, ar fi facilitat înregistrarea a 11 contracte de muncă fictive, iar ulterior, în baza acestora s-a solicitat acordarea indemnizației pentru creștere copil. Totodată, au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere.
..Citeste mai departe..

În urma unor acțiuni desfășurate în mai multe localități din județ, polițiștii prahoveni au aplicat sancțiuni însumând cel puțin 46.000 de lei

În zilele de 23 și 24 septembrie a.c., polițiștii prahoveni au participat la un număr de 16 acțiuni, ce s-au desfășurat în orașele Băicoi, Comarnic, Urlați, Vălenii de Munte, dar și pe raza comunelor Bălțești, Cocorăștii Colț, Gura Vitioarei, Surani, Teișani, Valea Călugărească și pe drumurile naționale din județ. 
Astfel, polițiști ai mai multor structuri, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au acționat în zonele în care se comit infracțiuni stradale și acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, luând măsurile necesare pentru menținerea ordinii și liniștii publice, acționând și pe drumurile publice din județ pentru reducerea numărului de accidente rutiere.
..Citeste mai departe..

20 Septembrie - „O zi fără persoane decedate din accidente rutiere”

„Iubește-ți viața! Spune nu drogurilor!”, „Fii treaz la volan cu zero la mie!”, „Trișezi centura, păcălești viața!”, „Rămâi în viață și salvează vieți!”, „Nu deveni o cifră din statistică!”, „Drumul scurtat, poate scurta viața!”, „E cool să fii pe drumul cel bun!”, „Nu transforma direcția în suferință!”, „Dincolo de cifre sunt oameni!” - aceste mesaje au fost văzute de zeci de participanți la trafic ieri, 20 septembrie a.c., o zi dedicată conștientizării importanței respectării regulilor de circulație. 
În centrul municipiului Ploiești a avut loc ieri, 20 septembrie, acțiunea preventivă menită să readucă aminte conducătorilor auto faptul că viețile lor, atunci când sunt la volan, ale pasagerilor lor, dar și ale celorlalți participanți la trafic stau doar în alegerile lor. Fie că erau conducători auto, pietoni sau conducători de trotinete electrice sau biciclete, polițiștii i-au îndemnat pe toți să aleagă întotdeauna viața și să respecte regulile de circulație, pentru a nu deveni și ei o cifră din statistică.
..Citeste mai departe..

Încep lucrările de reabilitare la Podul de peste râul Doftana, de pe DN1 km. 89+313-FAZA II/Bănești! Circulația rutieră se desfășoară pe singură bandă!

Miercuri, 13 septembrie a.c., începând cu ora 10:00, au fost demarate activitățile de restricționare a traficului rutier pe DN1 pe sensul de mers Brașov către București de la km. 88+960 până la km. 89+700, urmând ca acesta să se desfășoare pe câte o bandă de circulație pe calea Ploiești-Brașov. 
Lucrările de reparații sunt programate a se executa până la data de 15 noiembrie 2023. IPJ Prahova anunță că lucrările temporare vor fi semnalizate corespunzător și recomandă conducătorilor auto să-și păstreze calmul și să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflați în zonă pentru fluidizarea traficului
..Citeste mai departe..

Trafic restricționat DN1, km. 55+653/ pasaj Brazi

Se lucrează la reabilitarea Podului peste magistrala CFR 

Începând cu data de 11 septembrie a.c., ora 13.30, vor fi efectuate lucrări de reparare, înlocuire rosturi de dilatație la poduri, pasaje si viaducte, pe DN1 KM 55+653. Astfel, au fost demarate activitățile de restricționare a traficului rutier pe banda nr.1, pe ambele sensuri de deplasare, urmând ca traficul rutier să se desfășoare pe banda nr. 2, a fiecărui sens de mers. 
Lucrările de reparații sunt programate a se executa până la data de 5 octombrie 2023. 
„Lucrările temporare vor fi semnalizate corespunzător. 
Recomandăm conducătorilor auto să-și păstreze calmul și să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflați în zonă pentru fluidizarea traficului”, transmite IPJ Prahova
..Citeste mai departe..

Ploiești 2023, orașul contrastelor!

Pe de o parte avem picturi pe pereții clădirilor, arborare de drapele ale țărilor străine (de parcă s-ar fi mutat Parlamentul European la Ploiești), iar pe altă parte avem parte de tomberoane jegoase și deteriorate în care oamenii sunt obligați să arunce resturile menajere! 
Dacă aveți pretenția ca oamenii să se poarte civilizat, atunci oferiți și condiții civilizate pentru... civilizație!

Uitați-vă și voi, oameni buni, cum arată aceste tomberoane amplasate în cartierele din Ploiești! Pline de jeg, urme vizibile de deteriorare, iar în jurul lor de asemenea multă mizerie! 
Cât despre miros ce să mai vorbim...!
..Citeste mai departe..

Guvernul scumpește și mai mult viața românilor, majorând taxele și impozitele!

Cetățeni, ce faceți, admiteți așa ceva? Admiteți austeritatea? Admiteți să fiți tot timpul amenințați ba cu gripa, ba cu războiul, ba cu austeritatea?

Guvernul se pregătește să scumpească și mai mult viața românilor, premierul Ciolacu anunțănd majorări de taxe și impozite, dar și de prețuri, ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024! 
Este inadmisibil ce se întâmplă! 
Unde nu există suficientă calitate intelectuală se apelează la variantele simpliste!
..Citeste mai departe..

Au început să scoată, la... lumină, extratereștrii!

Unii cu... dronele și cu buncărele, alții cu extratereștrii! Și, în ambele cazuri, se încearcă a se convinge omenirea că este real ceea ce se prezintă.

În timp ce unii, de prin România, caută bucăți e traforaj pe câmp ca să convingă lumea că „sunt rămășițe de la o dronă rusească” și înspăimântă localnicii spunându-le să se ascundă în buncăre (Doamne, mare Ți-e Grădina!), iată că, pe cealaltă parte a Planetei, alții se ocupă cu extratereștrii! 
Da, ați citit bine, cu extratereștrii! 
Și s-a întâmplat asta tocmai în Plenul Parlamentului Mexicului, fiind prezentate două mumii ale așa zișilor extratereștrii. 
Se spune că acestea au fost descoperite într-o peșteră, în Peru.
..Citeste mai departe..

Și, totuși, politica este în sport.. de mai mult timp!!

Dublu standard aplicat în cazul „politicii din sport”. 
S-au inflamat unii când au văzut că scria pe un banner „Kosovo e Serbia”, afirmând răspicat că „politica nu are ce căuta în sport, pe stadioane”! Care politică? 
De ce nu folosiți această frază și când se permite a se afișa, pe stadioane, simbolurile LGBTQ sau când se cerea a se sta în genunchi pe motiv că „Viața negrilor contează”! Aveau sau au legătură cu fotbalul aceste ideologii? 

Când s-a decis excluderea echipelor rusești din competițiile internaționale nu a fost o decizie politică? 

Sportul este folosit de politic, de mai mult timp, pentru a transmite mesaje, dar nu numai mesaje, însă s-a adoptat poziția mutului, făcându-se scandal numai când apar mesaje naționaliste! Ups!
..Citeste mai departe..

Suntem oameni, nu șopârle!

Lăsați-ne în pace cu făina voastră din insecte! 
Luați-vă gândacii și plecați de aici! 
România este țară creștină și așa trebuie să rămână, nu să fie invadată de tot felul de ideologii sataniste aduse de pe alte meleaguri!

Să ai un pământ binecuvântat de Dumnezeu, așa cum este cel din România, care rodește cu ceea ce are nevoie omul pentru hrană și, cu toate acestea, să iasă premierul țării public și să confirme comercializarea de făină din insecte este de-a dreptul bezna minții!
..Citeste mai departe..