Ultima editie tiparita in format pdf

Motivul pentru care aeronave de război au survolat marţi deasupra Ploieştiului, la altitudine joasă


S-a aflat motivul pentru care mai multe aeronave de război au survolat cerul Ploieştiului marţi, 21 ianuarie. Ei bine, Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” a găzduit o activitate interesantă a Forţelor Aeriene Române, reprezentanţii acestei instituţii venind în mijlocul elevilor pentru a promova cariera militară. Din programul activităţii a făcut parte şi acţiunea de survolare a unor aeronave de lupă pe deasupra liceului şi, implicit, a Ploieştiului. Toate bune şi frumoase, însă ar fi fost mult mai în regulă dacă exista şi o informare prealabilă a opiniei publice, pentru a nu exista speculaţii. Atât de jos au survolat acele aeronave de război încât puteai crede că e vorba de altceva decât de o demonstraţie, mai ales că suntem într-o perioadă în care amininţările şi conflictele armate există pe lângă ţărişoara noastră.
..Citeste mai departe..

Ce sancţiuni au mai aplicat poliţiştii locali

În perioada 13-19 ianuarie a.c., polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au efectuat o serie de acțiuni pentru constatarea și sancționarea contravențiilor săvârșite pe mijloacele de transport în comun, precum și asigurarea unui climat de ordine și siguranță în desfășurarea transportului public local. Astfel, polițiștii locali au legitimat un număr de 19 persoane, dintre care 11 au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 1350 lei – în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 433/2015 pentru aprobarea Regulamentului privind constatarea și sancționarea contravențiilor la transportul public local de persoane în municipiul Ploiești, celelalte persoane fiind atenționate verbal.
..Citeste mai departe..

De ziua lui Eminescu

Mai multe instituţii din Ploieşti au ţinut să organizeze, pe 15 ianuarie, activităţi dedicate Zilei Culturii Naționale şi în cinstea poetului nepereche Mihai Eminescu. Este vorba despre Primăria Municipiului Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Asociația „Cultul Eroilor” Prahova, Teatrul „Toma Caragiu”, Filarmonica „Paul Constantinescu” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ploiești. Manifestările au început cu depuneri de flori la monumentul poetului Mihai Eminescu, situat în zona centrală a orașului, în vecinătatea Casei de Cultură a Sindicatelor.
..Citeste mai departe..

Studenţi români! Germania vă aşteaptă să munciţi în hoteluri

Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă anunţă că, pe 13 ianuarie a început perioada de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară (minim 2 luni). Pentru anul 2020, sunt disponibile 30 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, ȋn gastronomia de sistem (fast-food), ȋn producția industrială și ȋn domeniul serviciilor. Pot aplica studenții cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limba germană
..Citeste mai departe..

Ce au în comun Nicolae Iorga, Cehov, Al Capone şi Cassius Clay!

Deşi Nicolae Iorga, Cehov, Al Capone şi Cassius Clay s-au născut în ani diferiţi şi a avut fiecare personalitatea sa, remarcându-se prin lucruri cât de cât diferite, ei bine aceste patru persoane, foarte bine cunoscute, au ceva în comun. Ce legătură ar putea să fie între doi dramaturgi, un mafiot şi un boxer? Ei bine, acest punct comun este data naşterii, 17 ianuarie. Nicolae Iorga s-a născut în 1871 şi a fost istoric, critic literar, dramaturg, memorialist, dar şi politician, devenind ministru, parlamentar, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi prim-ministru. Iorga avea să transforme orașul prahovean Vălenii de Munte într-un centru academic și cultural. A fost adversar al Partidului Național Liberal și al Partidul Național Român, opunându-se grupării fasciste Garda de Fier. A rămas o voce independentă a opoziției după ce Garda a instaurat Statul Național-Legionar, fiind în cele din urmă asasinat de un comandou legionar.
..Citeste mai departe..

Ce credeţi că mai face ROBORUL?

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat miercuri, 11 decembrie 2019, la 3,07% pe an, după ce mai multe zile a stagnat la 3,05%, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 2,99%, iar în aceeaşi zi a anului trecut se situa la 3,04% pe an. Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a urcat cu 0,02 puncte procentuale, la 3,13%, iar ROBOR la 12 luni a crescut la 3,24%. Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, pentru al doilea trimestru, este de 2,66% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din primul trimestru al anului.
..Citeste mai departe..

Veste proastă pentru români: rata inflaţiei a ajuns la 3,8% în luna noiembrie!

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,8% în luna noiembrie a acestui an, de la 3,4% în octombrie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,9%, cele nealimentare cu 2,83%, iar preţul serviciilor a înregistrat un avans de 4,19%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). „Preţurile de consum în luna noiembrie 2019 comparativ cu luna noiembrie 2018 au crescut cu 3,8%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 3,7%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (decembrie 2018 - noiembrie 2019) faţă de precedentele 12 luni (decembrie 2017 - noiembrie 2018), calculată pe baza IPC, este 3,8%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 3,8%”, precizează INS
..Citeste mai departe..

În primele 10 luni, deficitul bugetar al României a ajuns la 14,023 miliarde de euro

Deficitul comercial al României a ajuns a 14,023 miliarde de euro în primele zece luni ale anului, cu 2,180 miliarde de euro mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS), remis AGERPRES. Exporturile au totalizat 58,178 miliarde de euro în perioada menţionată, în timp ce importurile s-au ridicat la 72,201 miliarde de euro. Exporturile au crescut cu 1,7%, în timp ce importurile au urcat cu 4,6%, informează INS. Ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (47,3% la export şi 37,2% la import) şi alte produse manufacturate (31,9% la export şi 30,5% la import)
..Citeste mai departe..

PAID România: Mai puţin de 19% din totalul de peste 9 milioane de locuinţe sunt asigurate

România se regăseşte între primele 10 ţări după suprafaţa construită expusă riscului seismic, cu peste 90% din suprafaţa sa în zonă de risc, însă cu mai puţin de 19% din cele 9 milioane de locuinţe existente pe teritoriul ţării asigurate, potrivit datelor PAID România. Bucureştiul este unul dintre cele mai vulnerabile oraşe din lume.

"Când auzim de cutremure din America de Sud sau Asia, ni se pare, probabil, că sunt îndepărtate şi nu au legătură cu noi. Iată că în Albania - care nu este atât de departe de noi - un cutremur de 6,3 grade - care este mai mic decât cel care a afectat ţara noastră în 1977 - a produs pagube greu de imaginat în acest moment. Este vital să nu uităm că România se regăseşte printre primele 10 ţări după suprafaţa construită expusă riscului seismic. Peste 90% din suprafaţa sa se regăseşte în zone de risc, iar Bucureştiul este unul dintre cele mai vulnerabile oraşe din lume", a declarat Nicoleta Radu, director general PAID România, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

..Citeste mai departe..

Şase, vine Anisie!

Atenţie, profesori! Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, fost consilier a lui Traian Băsescu, are de gând să vă „consilieze” inopinat, dar cu cameramanii după ea! Nu-i pasă că, dând buzna peste profesor în timpul orelor de curs, încalcă Statutul personalului didactic.

Monica Anisie – ministrul Educaţiei şi Cercretării, face ce face şi iar iese la rampă prin gesturi fără precedent. Cu puţin timp în urmă, un reportaj al unei televiziuni a arătat cum ministrul Anisie a jignit un cadru didactic din comuna Axintie, din judeţul Ialomiţa, în faţa elevilor. Pur şi simplu, Anisie a dat buzna peste învăţătoare în clasă, însoţită de o armată de cameramani şi jurnalişti. A întrerupt ora de curs după ce a auzit, ascultând la uşa clasei, cum învăţătoarea respectivă le spunea elevilor, pe un ton mai apăsat: „Gata, nu mai vorbeşte nimeni, nu mai tulbură nimeni, cine vrea, ridică mîna!”
..Citeste mai departe..

Un fost ministru al Educaţiei propune ca şefii inspectoratelor şcolare să fie aleşi de profesori

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, doreşte ca inspectorii şcolari generali să nu mai fie numiţi politic şi să fie aleşi de către toate cadrele didactice din județ, iar inspectorul școlar general adjunct să fie ales de către consiliile de administrație ale școlilor din județele respective, plecând astfel de la o procedură asemănătoare, privind alegerea rectorului la nivelul universităților. Liviu Pop propune schimbarea Legii Educaţiei în prima ședință a Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Senatul României! „Am încredere în corpul profesoral din România și am încredere în membrii consiliilor de administrație, părinți, elevi, că vor face cu siguranță, în totalitate, politica școlii. Cred că este o măsură necesară pentru stabilitatea sistemului de învățământ din România!”, spune Liviu Pop pe pagina sa de socializare
..Citeste mai departe..

Grija actualilor guverrnanţi pentru cursanţii Academiei SRI

Intitulat „Precizări referitoare la aprobarea Ordonanței de Urgență pentru completarea art. 201 din Legea educației naționale nr. 1/2011”, un titlu de ştire de pe site-ul edu.ro nu atrăgea atenţia chiar aşa de mult, însă odată ce dai click pe titlu şi se deschide conţinutul apare şi „surpriza”. Astfel, se precizează că în cadrul unei şedinţe de guvern de la finele anului trecut a fost adoptată o Ordonanța de Urgență ce-i priveşte pe studenţii Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” din București (ANIMV). Aceşti cursanţi, „înmatriculaţi la programe de licenţă, master şi postuniversitare pentru nevoile Serviciului Român de Informaţii şi pentru alte autorităţi publice cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, precum şi cetăţenii străini pregătiţi în cadrul ANIMV pe bază de protocoale încheiate în acest scop între Serviciul Român de Informaţii şi organe similare de informaţii ale statelor de care aparţin aceştia, în condiţiile legii, vor fi exceptaţi de la obligativitatea înregistrării în Registrul Matricol Unic al universităţilor din România – RMUR”.
..Citeste mai departe..

Oglindă oglinjoară... !

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, pare se fie tot mai atrasă de chipul ei şi profită de orice moment favorabil pentru a-şi etala poza pe site-ul şi pe pagina de Facebook a Ministerului, dar numai în dreptul comunicatelor laudative, în care este apreciată activitatea guvernului. Este vorba despre o fotografie portret pe care apare, în partea de jos, emblema Guvernului României, numele ei şi funcţia. Pesemne că şi-a dorit atât de mult să fie instalată pe această funcţie încât acum, când în sfârşit o ocupă, ţine să arate la tot poporul că ea este ministru. Cum spune o vorbă din popor: „Asta-i pofta ce-am poftit!” Sau poate e nostalgică după anumite vremuri! De exemplu, fotografia ministrului apare într-un comunicat intitulat „Veste bună pentru elevii și părinții care așteptau această decizie: Evaluarea Națională se va desfășura la aceleași discipline!”, comunicat care cuprinde doar câteva rânduri şi în care nu se spune ceva ce te-ar face să exclami: „Oau!”.
..Citeste mai departe..

Testul de sânge care îți arată cum îmbătrânești și în cât timp

Prin analiza unor proteine specifice din plasma sanguină s-ar putea afla informaţii importante referitoare la starea de sănătate a unei persoane şi la ritmul de îmbătrânire al acesteia, conform unui studiu realizat în Statele Unite şi citat de UPI. O echipă de cercetători americani a analizat eşantioane de plasmă sanguină prelevate de la peste 4.200 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 95 de ani şi a identificat o asociere între 373 proteine şi îmbătrânire. „Se cunoaşte de mult timp că evaluarea anumitor proteine din sânge poate oferi informaţii cu privire la starea de sănătate a unei persoane - lipoproteine pentru sănătatea cardiovasculară, de exemplu”. Dar nu s-a consemnat faptul că numeroase niveluri diferite de proteine - aproximativ o treime dintre cele analizate - se modifică în mod considerabil odată cu înaintarea în vârstă”, a explicat autorul principal al studiului, Tony Wyss-Coray, codirector al Centrului pentru Cercetarea Bolii Alzheimer de la Universitatea Stanford din California, într-un comunicat de presă emis de instituţie
..Citeste mai departe..

Consumul de marijuana creşte riscul de cancer testicular

Bărbaţii care au fumat cel puţin un joint zilnic de-a lungul a zece sau mai mulţi ani au un risc mai mare cu 36% de a face cancer testicular. Marijuana reprezintă un subiect sensibil, dat fiind faptul că în multe zone de pe glob există mişcări care militează pentru legalizarea consumului şi faptul că efectele acestei plante sunt parţial înţelese. Un studiu recent expune riscurile pe care consumul îndelungat îl poate avea asupra sănătăţii bărbaţilor. Acest studiu explică faptul că acei bărbaţi care au fumat cel puţin un joint zilnic, pentru o perioadă de zece sau chiar mai mulţi ani, prezintă un risc cu 36% mai mare de a dezvolta cancer testicular în comparaţie cu acei bărbaţi care nu au fumat, notează Science Alert
..Citeste mai departe..

Cât de periculoase pot fi substanţele nocive pentru sănătatea noastră

Lucrătorii europeni se confruntă cu riscuri pentru sănătate noi şi în creştere din cauza substanţelor periculoase, afirmându-se că de zece ori mai multe persoane decedează din cauza substanţelor periculoase decât din cauza accidentelor de muncă! Contactul cu o mare varietate de produse chimice şi alte substanţe periculoase la locul de muncă periclitează sănătatea lucrătorilor de pe tot teritoriul Europei, iar nanotehnologia este unul din riscurile care generează cele mai multe motive de îngrijorare în rândul experţilor din 21 de ţări europene
..Citeste mai departe..

Ce presupune operaţia de reconstrucţie mamară, ultima etapă în tratarea cancerului de sân

Ce presupune operaţia de reconstrucţie mamară. Anual, în lume, aproape 2,1 milioane de femei primesc diagnosticul de cancer mamar, o veste care declanşează o serie de proceduri, teste, investigaţii, terapii şi intervenţii chirurgicale menite să salveze sănătatea şi viaţa pacientelor.

Cauzele apariţiei cancerului de sân nu sunt pe deplin cunoscute, însă specialiştii menţionează printre factorii de risc moştenirea genetică, fumatul, excesul ponderal, prezenţa mutaţiilor genetice BRCA1 şi 2, terapiile hormonale. De asemenea, riscul de cancer mamar creşte odată cu înaintarea în vârstă.

Cancerul se poate trata cu succes dacă este depistat cât mai la debut, prin efectuarea regulată a ecografiilor mamare şi mamografiilor. În plus, şanse maxime de vindecare pe termen lung au cazurile tratate în cadrul comisiilor oncologice din care fac parte oncologul, medicul chirurg, specialiştii în imagistică, radioterapie, anatomopatologul şi, nu în ultimul rând, expertul în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, scrie revista Doctorul Zilei.

..Citeste mai departe..

O poveste reală: „ÎN AFARA CUTIEI”

 De mii de ori trecusem pe lângă o clădire lingă şi sobră ca un vapor ancorat la cheu, în drumurile către Bucureşti şi retur, clădire situată în muchia DN 1, la 9 kilometrii de urbea „Aurului Negru”. A trebuit să apară elogiul unei lumi – a copilăriei –, adus de o îndrumătoare în Artă, o elevă şi un  maestru al Artei plastice – reunite de îndemnul dumnezeiesc al Frumosului, pentru a avea norocul să „urc pe „vaporul” amintit, într-o seară fastă, de poveste.

 „O lume minunată…”

  …Primul vers al faimosului şlagăr-emblema muzical-vocală a de curând răposatului cântăreţ Mihai Constantinescu, m-a trimis în cealaltă parte a rimei versului 2, „de jucării” amintind de rima versului 4, „pentru copii”! Copleşit de candoarea la o scară unde efervescenţa imaginaţiei infantile atinge fantasticul, am pătruns printre talentaţii elevi ai Şcolii gimnaziale din Româneşti, autori ai peste 200 de desene lucrate de aceştia – mici  artişti plastici – şi reunite într-o expoziţie de toată frumuseţea, învăluită într-un umor discret, eminamente nativ.

..Citeste mai departe..

Interviu cu profesor Roxana Stan

Distinsă Doamnă profesoară Roxana Stan, vă mulţumesc pentru bună-voinţa conversaţiei acceptată în foarte responsabila funcţie de directoare a Colegiului Nicolae Grigorescu – instituţie şcolară de un prestigiu pe care Centenarul recent sărbătorit îl definesc drept „O carte vie a învăţământului românesc”! Îngăduindu-mi  această apreciere; cum aţi rezuma clipa aceea de maximă trăire?

Un moment de împlinire în existenţa zbuciumată a şcolii. În calitate de strănepoată a primului director al şcolii am avut o misiune grea. Am dorit să fie o răsplată a eforturilor înaintaşilor pentru a clădi o şcoală trainică la Câmpina.

- Despre semi-Centenar ce vă amintiţi?

- Ştiu că a fost marcat evenimentul prin amplasarea unei plăci aniversare şi mai ştiu că abia se schimbase numele şcolii din Dimitrie Barbu Ştirbey în Nicolae  Grigorescu.

- Dar despre cei 75 de ani?

- În 1994 eram profesor titular în Liceul N. Grigorescu. Am venit în 1991 cu o completare de catedră, iar din 1.09.1994 , prin concurs, cu toată norma.

..Citeste mai departe..

În Pietroşanii de Prahova, UN OM, O BISERICĂ, O VIAŢĂ!

Meseria de reporter e fabuloasă; ai tot timpul dinaintea ochilor şi, prin rezonanţele ei, o lume şi feluritele ei scene, care îţi dau sensul acelei existenţe – trăită la faţa locului. Notată în agendă, ea trece în seama metamorfozelor pe care inspiraţia / imaginaţia o distilează în timpul în care o transpui pe hârtie / pe ecranul miraculos al calculatorului. Maşina în care mă duce scriitoarea Ana Hâncu, în comuna sa natală Pietroşani, 15 kilometrii dincolo de Ploieşti, are localitatea părintească drept  ţintă. Secvenţele – în plin august 2019 – se  succed emoţional…

Prima

Pe drumul copilăriei de odinioară, Ana Hâncu tresare, glasul deprinde acutele aducerii aminte… „Iată, stimate domnule ziarist, primele case pe partea dreaptă a drumului, iată şi gardul care împrejmuieşte fostul cămin al bunicilor din partea tatei… O fundaţie veche…”, părinţii „au turnat-o pentru fratele meu”… „Noul cămin pe care era atunci casa, un teren arabil de 1,5 ha… avea de toate: porumb, lucernă, pepeni, cartofi, zarzavaturi…”

A doua

„În preajma acestui loc” - scump Anei Hâncu, iau act, zona „îmi aminteşte tragedia familiei mele, în ziua de 10 iulie 1941”… Vocea devine gravă, durerea o înăbuşe… După aproape 80 de ani, se ridică din memorie; a scris-o, o povesteşte în lucrarea dumisale „Leagănul copilăriei”, din care notez telegrafic: „Bunicul patern abia se aşezase în noua casă, cu cei tei fii ai lui… Familia se pregătea de culcare…  

..Citeste mai departe..

Pelicule despre Revoluţia din 1989, la Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest

Proiecţia filmelor "De Crăciun ne-am luat raţia de libertate" de Cornel Mihalache şi "Videograme dintr-o Revoluţie" de Andrei Ujică şi Harun Farocki, precum şi dezbaterea "România. 30 de ani mai târziu" au prefaţat joi seara, la cinemateca Union, cea de-a zecea ediţie a Festivalului Les Films de Cannes a Bucarest. La Q&A-ul şi dezbaterea care au urmat proiecţiei filmelor au participat regizorii Cornel Mihalache şi Andrei Ujică, dramaturgul Matei Vişniec, arhitectul Dorin Ştefan şi Octavian Ursu, cetăţean german de origine română recent ales primar în oraşul Görlitz.

Regizorul Cornel Mihalache a povestit că pe 22 decembrie 1989 a făcut parte din prima echipă Sahia Film "care a ieşit în stradă la filmare" şi "a fost o experienţă foarte interesantă".

Andrei Ujică a afirmat că "mobilul personal" al peliculei sale era să facă pentru el însuşi filmul evenimentelor din decembrie 89, din sentimentul de vină că nu a putut să fie în ţară, la vremea respectivă fiind în Germania.

..Citeste mai departe..

Performanţă notabilă a unei şahiste ploieştene la Concursul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade”

Şahiştii de la CSM Ploieşti au participat, în perioada 3-12 ianuarie, la ediţia 2020 a Concursului Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade”. Competiţia a fost organizată de ACS Elisabeta Polihroniade, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Şah şi s-a desfăşurat în Covasna. Concursul a fost unul excelent pentru sportiva Anamaria Raţă, care a reuşit să obţină nu mai puţin de trei medalii de aur şi una de argint. Şahista antrenată de Petre Grigore s-a impus la şah clasic, şah rapid şi dezlegări şi a fost a doua la blitz.Fratele ei, Andrei Raţă, a avut evoluţii onorabile, reuşind să ocupe locul al 6-lea în concursul de şah clasic. În urma performanţei de la şah clasic, Anamaria Raţă a obţinut şi calificarea directă la Campionatul Mondial Şcolar de Şah, ce va avea loc în Grecia, în luna aprilie
..Citeste mai departe..

Au început cu succes noul an

Handbalistele junioare 3 ale CSM Ploieşti au început cu dreptul anul 2020, impunându-se în dauna sportivelor de la Sport Club Curtea de Argeş, cu 37-17 (16-9). Partida s-a disputat pe 19 ianuarie, în Sala Olimpia din Ploieşti, şi a contat pentru etapa a 15-a a Seriei D. Antrenorul Robert Comendant a utilizat următoarele jucătoare: B. Voicilă, I. Săvulescu, A. Matei – N. Jianu (7 goluri), E. Lăcuşteanu (7 goluri), R. Gavrilă (5 goluri), D. Grădişteanu (4 goluri), M. Popescu (4 goluri), A. Burtea (3 goluri), M. Iordache (2 goluri), M. Zafiris (2 goluri), D. Manole (1 gol), D. Ilie (1 gol), T. Stere (1 gol), A. Toma şi B. Rădulescu. Junioarele 3 se menţin pe prima poziţie a clasamentului Seriei D, cu 12 victorii şi o remiză în 13 partide disputate, iar duminica viitoare au o deplasare aparent uşoară, la ocupanta locului al 9-lea, CSO Voluntari 2005
..Citeste mai departe..

Atleţii de la C.S.Şc. Ploieşti au cucerit 12 medalii la „Cupa de iarnă”

În zilele de 14 și 15 decembrie 2019, în Sala de Atletism din orașul Bacău s-a desfăşurat Concursul Național „Cupa de iarnă”, pentru categoriile de juniori 1,2 și 3. La concurs au participat 391 atleți (188 fete şi 203 băieți) de la 40 de cluburi din țară. Atleții de la CSS Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, s-au prezentat cu juniorii 2 și 3, aceștia având o evoluție foarte bună şi au reuşit să obțină 12 medalii (6 aur, 2 argint, 4 bronz) astfel: La juniori categoria a II-a: Andrei Niculiță- – medalie de aur la 400 m -52.30 sec.; ştafeta 4 x 200 m – medalie de aur -1. 34.79 min., în componența David Gudi, Nicolae Olteanu, Robert Ioniță, Andrei Niculiță; ştafeta 4 x 400 m – medalie de aur – 3.35.34 min., în componența Andrei Niculiță, Nicolae Olteanu , Andrei Toma, David Gudi; Nicolae Olteanu – medalie de argint la 200 m – 23.63 sec.; Robert Ioniță – medalie de bronz la 200 m -24.21 sec
..Citeste mai departe..

Zeci de medalii în contul sportivilor de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti la Cupa „Micul judoka”

Sala Sporturilor Olimpia a fost, sâmbătă, 14 decembrie, gazda celei de-a III-a ediţii a Cupei „Micul Judoka”, un turneu internaţional organizat de CSM Ploieşti şi rezervat copiilor U9, U11 şi U13. Au participat 420 de sportivi din Republica Moldova, Rusia şi de la 30 de cluburi din România, printre care şi reprezentanţii CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, care au reuşit să cucerească 32 de medalii, dintre care 6 de aur, 9 de argint şi 17 de bronz. Iată care au fost performanţele sportivilor de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti. Categoria copii „U9”: locul I – Rheya Ghighvaria (29 kg); locul al II-lea – Mihai Baciu (34 kg), Ingrid Caragea (32 kg) şi Lucas Ghighvaria (30 kg); locul al III-lea – Fabian Tătaru (24 kg), Antonia Păun (22 kg), Teodora Teclici (24 kg), Mario Dumitrescu (27 kg), Alexandru Iosif (22 kg), Robert Niţă (38 kg) şi Richard Oghinciuc (38 kg.)
..Citeste mai departe..